Usta Adama

Składniki:

- 2 łyżki kakao
- 6 łyżek oleju
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Krem:

- budyń śmietankowy
- margaryna

Polewa:

- 1/2 margaryny
- 5 łyżek cukru
- 3 łyżki kakao
- 5 łyżek kwaśnej śmietany
- 1 łyżka żelatyny
- 2 łyżki gorącej wody

Sposób przyrządzania:

Okrągłe biszkopty posmarować marmoladą, zlepić po dwa i takie ciasteczka układać w formie. Przygotować ciemny biszkopt. Białka ubić, dodać pozostałe składniki, wymieszać, zalać biszkoptowo-marmoladowe ciasteczka i upiec. W tym czasie przygotować krem. Budyń śmietankowy ugotować według przepisu na opakowaniu. Wystudzić. Utrzeć margarynę i dodawać do niej po łyżce budyniu. Gotową masę wyłożyć na upieczony i wystudzony placek. Składniki polewy zagotować, cały czas mieszając. Żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach gorącej wody i wlać do polewy. Przestudzić i polać placek.

Źródło: „Nowiny”, 22 listopada 2007

Zobacz inne przepisy kulinarne


Informacje